Събития

Студентска научна сесия - Април 2017

Студентската научна сесия се проведе на 20.04.2017 г. от 14.30 ч. в зала 223 в Първи корпус на ИУ – Варна. Жури: доц.д-р Рафаилова - председател, членове: доц.д-р Димитрова, гл.ас.д-р Кадиева, ас. Недева, ас. Атанасова. С първо място бе отличена студентката - Диана Димова - първи курс, МТ. Второ място - Василена Панчева - втори курс, МСВ и трето място - Моника Шикова - първи курс, МХР.

Публикувано на: 21.04.2017 12:52
0 коментара
Стипендиантска програма „Happy Стажант“

На 19.04.2017 г. от 14.00 ч. в зала 2-223 /втори корпус/ представители на компания Happy & Bar Grill представиха Стипендиантска програма „Happy  Стажант“ специално за студенти от Колеж по туризъм - Варна. Това е нова инициатива на компанията, която има за цел да подкрепи млади хора, които имат желание да се развиват в сферата на ресторантьорството. Участниците ще имат възможност да работят в Happy & Bar Grill по време на обучението, ще получат стипендия, която покрива семестриалните им такси и ще имат сигурна работа след завършване на образованието си.

Публикувано на: 21.04.2017 12:48
0 коментара
Лекция на тема "Екологичен мениджмънт и приложение на ISO14000 в туризма и търговията" Саня Пекович

На 19.04.2017 г. /сряда/ от 10.30 ч. в зала 2-310 /втори корпус на ИУ/ гост-лектор от Университет Черна гора, Факултет по туризъм и хотелиерство, гл.ас.д-р Саня Пекович изнесе лекция на тема "Екологичен мениджмънт и приложение на ISO14000 в туризма и търговията". Саня Пекович бе на посещение в Колеж по туризъм - Варна в рамките на програма Еразъм + за преподавателска мобилност от страни извън ЕС. Лекцията протече при много голям интерес от страна на нашите студенти!

Публикувано на: 21.04.2017 12:37
0 коментара
Студентска трудова борса 2017

     На 08.03.2017 г. Колеж по туризъм - Варна проведе традиционната си студентска трудова борса в сътрудничество с Варненска туристическа камара.  За първи път студентската борса беше организирана в учебната среда на студентите. Интересът на туристическия бизнес към проявата беше толкова голям, че приемахме заявки до последния момент и  се наложи да подготвим по-голяма зала – зала 310 във II корпус на Икономически университет – Варна.

     Студентската трудова борса откри нашият директор, доц.д-р Г.Рафаилова.  В борсата участваха 24 фирми от туристическия бранш от Балчик, Албена, Кранево, Златни пясъци, Варна, Обзор и Слънчев бряг.  Хотелиери, ресторантьори и туроператори обявиха свободните си позиции за сезон ‘2017. Търсят се работници за всички позиции в хотелиерството и ресторантьорството – рецепционисти, сервитьори, бармани, готвачи, пиколи, както и аниматори за всички видове хотелска анимация – детски аниматори, аниматори за вечерна анимация, спортни аниматори край хотелския басейн и т.н. Туроператорите търсят екскурзоводи-водачи на български групи в чужбина, както и екскурзоводи с френски език за обиколни турове и екскурзоводи за обслужване на място в курортните комплекси.

     Мероприятието предизвика интереса на студентите от І курс, за които е важно да се ориентират правилно и да решат, къде ще проведат задължителния си летен стаж. Борсата посетиха и студенти от II курс и дори дипломирали се през предходните две години студенти. 

     Интересът на работодателите към студентската трудова борса за пореден път доказа, че кадрите, подготвяни в Колежа по туризъм - Варна, се ценят в бранша заради знанията и практическите си умения.

     Колеж по туризъм – Варна ще продължава да организира подобни прояви с убеждението, че срещите на колежаните с представители на туристическия бизнес са необходими за правилното  ориентиране на младите хора и намиране на подходяща работа в професионалното им направление.

 

Публикувано на: 10.03.2017 10:00
0 коментара
Отборът на Колежа по туризъм грабна две награди от традиционния кулинарен фестивал

За шеста поредна година Община Варна и Варненска туристическа камара организираха кулинарен фестивал, свързан с големия християнски празник Никулден. Благотворителното събитие се проведе на 05 декември 2016г. в Юнашкия салон под мотото  „Да споделим Никулден“.

Отново грабнахме най-престижната награда – „Златната рибка” на  журналистите за цялостно представяне на отбора! Колежаните получиха и второ място в категория „ДЕСЕРТ” от авторитетното жури с председател Шеф Иван Манчев и членове Петър Йоргов и Веселин Шарков.

Традиционно щандът на Колежа беше с най – атрактивната декорация и изобилстваше от впечатляващи специалитети с риба и морски дарове, които бяха аранжирани по най – професионалния начин. За изобилието от ястия допринесоха и нашите партньори от бизнеса: хотел "Интернационал", ресторанти "Фратели", ресторант "Мистър Баба" и хотел "Аква", които спонсорираха част от изделията на нашите студенти за благотворителната кауза.

За блестящото представяне на Колеж по туризъм - Варна на кулинарната изложба под ръководството на ас. Петя Атанасова се включиха 23-ма студента.

С удоволствие Ви представяме участниците в кулинарното състезание, които с много желание и стил се впуснаха в предизвикателството:

Категория „Предястие” :

Венцислав Великов, 2 курс Х6

Божанка Тенева, 2 курс Х6

Ивелина Иванова, 2 курс Х6

Грациела Драева, 1 курс Х7

Биляна Сталева, 1 курс Х4

Дончо Пенелов, 1 курс Х3

Деница Бацова, 1 курс Х1

Категория „Основно ястие” :

Мартин Адамов, 1 курс Х2

Огнян Цвятков, 1 курс Х6

Мирослав Момчев, 1 курс Х5

Калина Желева, 1 курс Х5

Мариела Касабова, 1 курс Х5

Мариела Митева, 1 курс Х5

Павлин Петков, 1 курс Х5

Станислав Стайков, 1 курс Х5

Категория „Десерт” :

Таня Дауалиби, 1 курс Х3

Моника Маринова, 1 курс Х3

Петя Станева, 3 курс Х5

Моника Шикова, 1 курс Х6

Инна Николова, 1 курс Х7

Карвинг:

Мария Стефанова, 1 курс Х1

Декорация на щанда:

Цветанка Радева, 1 курс Х2

Христина Кремова, 1 курс Х2

 

Браво на Вас, колеги! Поздравления за отбора на Колежа, който събра най - много средства от продадените кулинарни изделия за дом за стари хора „Гергана“ – Варна. Освен събраната сума от 281,50лв., колежаните дариха и плата с вкусотии за празника на възрастните хора.

 

Публикувано на: 08.12.2016 10:30
0 коментара
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
07:48 | 25.04.2017
Подкатегории
Вход
Актуално