Събития

Презентация на Atlantica Hotels & Resorts

На 12.12.2017 г. хотелска верига Atlantica Hotels & Resorts направи презентация пред студенти от Колеж по туризъм – Варна за възможностите и условията за летни стажове по програма „Еразъм“  през лятото на 2018 г. Фирмата има хотели в Гърция, Кипър и Египет и предоставя всяко лято около 800 работни места на студенти от различни европейски страни.

Представителите на Atlantica Hotels & Resorts запознаха аудиторията с условията за работа, които предлагат, и отговориха на въпросите на колежаните. Предстои среща през м.февруари, 2018 г. с мениджърите на фирмата, които ще бъдат на разположение за въпроси, както и за провеждане на интервю за работа със студентите, желаещи да се включат в тази програма по Еразъм практики. В „Новини“ ще получите предварителна информация и точната дата на срещата.

Повече информация за Atlantica Hotels & Resorts можете да получите на сайта на фирмата https://www.atlanticahotels.com/.

Публикувано на: 12.12.2017 22:44
0 коментара
Отлично представяне на отбора на Колежа на кулинарната изложба „Да споделим Никулден“

   За седма поредна година Община Варна и Варненска туристическа камара организираха кулинарен фестивал, свързан с големия християнски празник Никулден. Благотворителното събитие се проведе на 3 декември, 2017 г. в Двореца на културата и спорта под мотото  „Да споделим Никулден“.

   В кулинарното състезание   участваха елитни ресторанти, отбори на учебни заведения, читалища и индивидуални участници. Те демонстрираха професионалните си умения, като представиха  оригинални ястия и специалитети.

   Нашият отбор се представи отлично! Отново грабнахме най-престижната награда – тази  на  журналистите за цялостно представяне! Колежаните получиха и още три награди в отделните категории – едно първо и две втори места!

   Щандът на Колежа  изобилстваше от впечатляващи специалитети с риба и морски дарове, които бяха аранжирани по най – професионален начин.

   За блестящото представяне на Колеж по туризъм - Варна на кулинарната изложба се потрудиха всеотдайно студентите от група МХР 2, І курс – Боряна Пращилова, Полина Петрова, Радослава Мутафова, Валентин Апостолов и Диан Владимиров. Те показаха истинска екипна работа, много творчество и голямо вдъхновение!

 

Публикувано на: 04.12.2017 18:32
0 коментара
Кулинарна изложба - 3.12.2017 г.
Публикувано на: 30.11.2017 11:02
0 коментара
Дискусия "Обучение на кадри за работа в пътническа агенция"

На 28.11.2017 г. в зала 1 на Икономически университет – Варна се проведе дискусия на тема „Обучението на кадри за работа в пътническа агенция“. Инициатор и домакин на срещата беше Колеж по туризъм - Варна.

На поканата на ръководството на колежа се отзоваха водещи туроператори и хендлинг агенти на чуждестранни туроператори. Сред гостите бяха представители на Дестинейшън туристик сървисиз, ТУИ България, Холидейшоп, Болкан Холидейс, Тез Тур, Евро-Варна, Клуб Магелан, Варна Турист Сервиз, АБ Травел, Лада Тур, Дел-Пи, Клавис Тренд, Културно-информационния център към Община Варна и др. На срещата присъстваха преподаватели и студенти от специалност „Мениджмънт на туризма“, ІІІ курс.

Две бяха основните теми на дискусията:

  • Осъществяване на академично обучение с участие на бизнеса
  •  Реализиране на ефективно практическо обучение

Представителите на туристическия бизнес изразиха задоволство, че Колеж по туризъм – Варна инициира подобна среща. Туроператорите споделиха своята гледна точка относно практическото обучение на студентите, като изслушаха внимателно и впечатленията на колежаните, преминали учебна практика в пътническа агенция.

Туроператорите  предложиха конкретни мерки за ефективното провеждане на практиката чрез организиране на фирмени обучения, уъркшопи, както и участия на представители на туроператорите като лектори по определени теми и в ролята им на ментори при активното консултиране на студентите. Обсъдени бяха възможности, да се предостави софтуерен продукт за нуждите на обучението на студентите за работа с компютърни резервационни системи.

Дискусията премина делово, конструктивно и в приятелска атмосфера, може би и поради факта, че значителна част от гостите – туроператори са бивши възпитаници и настоящи приятели на Колежа по туризъм. Участниците в дискусията изразиха единодушно убеждението си, че подобни срещи са необходими и за в бъдеще и че са готови винаги да окажат съдействие и да консултират компетентно  обучението за работа в пътническа агенция.

Публикувано на: 29.11.2017 16:38
0 коментара
Опознавателен маршрут на студентите от І курс, специалност МХР

На 11.10.2017 г. се проведе опознавателният маршрут за студентите от І курс, специалност МХР. Първокурсниците посетиха хотел "Интернационал" в КК "Златни пясъци" и хотел "Фламинго Гранд" в КК "Албена".

Срещата на студентите с туристически обекти в курортните комплекси „Златни пясъци“ и „Албена“ стана традиционна за Колеж по туризъм – Варна. Маршрутът е успешен старт в следването на бъдещите специалисти в хотелиерството и ресторантьорството и ги запознава с добри практики в туризма по Северното ни Черноморие.

     Благодарим на мениджърските екипи на хотел “Интернационал“  в КК „Златни пясъци“ и на хотел „Фламинго Гранд“ в КК“Албена“! Колегите от туристическия бизнес  презентираха хотелските обекти и представиха екипите си, като изразиха готовност за по-нататъшно ползотворно сътрудничество с колежа.

     На студентите пожелаваме успешна учебна година!

     Вижте по-долу и фоторазказ за пътуването!

Публикувано на: 16.10.2017 20:17
0 коментара
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  
10:50 | 18.12.2017
Подкатегории
Вход
Актуално