Събития

Семинар с представители на бизнеса по дисциплината "Управление в туризма"
   Днес, 4.12.2019 г. за втори пореден път  по "Управление в туризма" се проведе семинар с представители на бизнеса от сферата на услугите на теми успешният мениджър и успешна кариера. Георги Георгиев, мениджър "Корпоративни продажби и клиенти" във фирма Fantastic Services представи на студенти от МХР и МТ трети курс неговата кариера в компанията, факторите за успех на професионалната реализация, качествата и уменията на ефективния и способен лидер и мениджър.
   Виктория Христова, мениджър "Човешки ресурси" във фирма Fantastic Services запозна студентите с бизнес модела на компанията, възможностите за работа и кариера в нея, ключови подходи за мотивация на персонала. Проведе се дискусия за факторите да се постига личен и професионален успех.


Публикувано на: 04.12.2019 16:51
0 коментара
Девети кулинарен фестивал "Да споделим Никулден"

На 30.11 2019 г. за девети път в Двореца на спорта се проведе кулинарният фестивал "Да споделим Никулден". Колежът по туризъм се представи блестящо, като в състезанието се включиха студенти от първи и от трети курс. Особено впечатление прави ангажираността и ентусиазма на първокурсниците, които се включиха масово в аранжирането и подготовката на ястията. За добрата организация спомогна хоноруван асистент Петя Атанасова, която насочваше идеите на студентите в правилната посока. И резултатите не закъсняха:

„Диплом за най-добро представяне в категория предястие” на Габриела Георгиева, първи курс, 311 група

 „Диплом за най-добро представяне в категория основно ястие” на Янка Радулова, първи курс, 311 група 

„Диплом за най-добро представяне в категория десерт" на Елеонора Василева, първи курс, 314 група

Награда на журналистите за цялостно представяне

В декорацията, аранжировката и подготовката на предястията, основните ястия и десертите се включиха общо 18 студенти. Браво колеги! Показахте завидно кулинарно майсторство и представихте Колежа по туризъм по блестящ начин!

 

Публикувано на: 02.12.2019 17:13
0 коментара
ДЕН НА СИНИТЕ КАРИЕРИ

На 29.11.2019 г. Колеж по туризъм - Варна при ИУ-Варна участва за трети пореден път в Ден на сините кариери, организиран от Морски клъстер България и Българска морска камара. Събитието се проведе в Юнашки салон Варна със съдейстието на множество компании от морската и туристическа индустрия и учебни висши училища в града като ТУ - Варна, Военноморско училище Варна и др. В рамките на Ден на сините кариери бяха проведени на два етапа дискусии, презентации и срещи с професионалисти, реализирани в традиционни и иновативни сектори на морската индустрия. По време на събитието те разказаха за тяхната успешна кариера и професионален път в сините сектори като корабоплаване и круизен туризъм, корабостроене и кораборемонт, пристанищна дейност и логистика, иновационни технологии в морските сектори. Преподавателят от катедра "Туризъм" в Колеж по туризъм - Варна, ас.Николай Николов представи своето кариерно развитие и постигнати успехи в круизния и морски туризъм. Студенти от първи курс от специалност "Мениджмънт на хотели и ресторанти" и "Мениджмънт на свободното време" проявиха интерес не само към круизния туризъм, но и към корабоплаването и иновациите в морската индустрия"

Публикувано на: 02.12.2019 06:16
0 коментара
Пътуващ семинар по "Специализирани видове туризъм"
Публикувано на: 12.11.2019 21:16
0 коментара
Пътуващ семинар до Седемте рилски езера

От 2.10. до 6.10.2019 г. за 22-ри път се проведе традиционният пътуващ семинар до 7-те Рилски езера по дисциплината "Пешеходен туризъм" с общо 63-ма участници - студенти от всички специалности и преподаватели от Колеж по туризъм - Варна.

Целта на семинара е придобиване и развиване на умения за организиране и провеждане на планински пешеходни турове по утвърдени и нетрадиционни маршрути, запознаване с уникални и специфични обекти на природното и културното  наследство в България и с туристически обекти в Рила. По време на пътуването бяха посетени Сапарева баня, 7-те Рилски езера и Урдини езера, Горно и Долно Паничешки езера, покорен беше връх Иван Вазов (2 670 м), хижа 7-те езера, водопад Скакавица, хижа Скакавица и Рилски манастир. За четири дни групата измина 45 км през пресечена местност при надморска височина над 2150 м.

Семинарът позволи на студентите да усъвършенстват не само умения и познания по "Пешеходен туризъм", но и по "Въведение в туризма", "Специализирани видове туризъм", "Екскурзоводство" и английски език. Към групата бяха привлечени две индивидуални посетителки от Сингапур и спечелени като любители на природата и културата в България.

 

Публикувано на: 07.10.2019 16:41
0 коментара
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10