Събития

За 18-та поредна година на връх Мусала

Колеж по туризъм – Варна има прекрасна традиция – всяка година през втората половина на м.март група студенти покорява при зимни условия връх „Мусала“. Инициативата на гл.ас. д-р Ст.Пляков води началото си от 2003 г.

Тази година д-р Ст.Пляков поведе студентите в планината за осемнайсети пореден път. Непременно трябва да отбележим, че независимо от климатичните условия всички изкачвания са успешни и завършват с покоряване на най-високия връх на Балканския полуостров. Това е повод за гордост и лично удовлетворение за колежаните.

От 21.03. до 24.03.2019 г. група от 20 студенти от Колеж по туризъм – Варна, както и приятели на колежа  покориха  връх „Мусала“. В изкачването взеха участие студенти от I, II и III курс от трите специалности, както и г-н Желю Душев, председател на Варненска туристическа камара. Участието на Желю Душев е своеобразен рекорд за най-възрастен участник в групата, тъй като г-н Душев е почти на 71 години. През 2017 г. в групата участва и най-младия покорител на върха – само на 8 г.

 Групата се подготви и покори „Мусала“ под ръководството на гл.ас. д-р Станислав Пляков. Всяко изкачване е специфично и неповторимо. Това покоряване ще запомним с най-добрите климатични условия за изкачване в цялата история на покоряванията на върха. Същевременно студентите се изправиха пред абсурдни ситуации по повод настаняването си в хижата. Младите хора не позволиха мизерните битови условия да развалят доброто им настроение и се хванаха за работа, като почистиха цялата хижа, измиха съдовете и нацепиха дърва.

Всички участници от групата на Колежа по туризъм  покориха успешно „Мусала“, като тази година изкачването е посветено на домакинството на гр.Варна на събитието „Варна -  европейска столица на спорта“.

Д-р Станислав Пляков сподели, че с всяка изминала година колежаните се представят все по-добре и проявяват несломим дух, а студентите се завърнаха удовлетворени и щастливи.

Поздравяваме всички, изкачили връх „Мусала“, и им пожелаваме още много предизвикателства и покорени върхове!

За да видите галерията със снимки, кликнете върху заглавието!

Галерия

1 коментара
Донка Атанасова
Публикувано на - 18.04.2019 15:41
Гордея се че съм студент в колежа по туризъм, прекрасни традиции и преподаватели. Приятелска атмосфера и професионализъм.

Напиши коментар

Име и фамилия E-mail (няма да се публикува)
Коментар
Въведете кода от изображението