Събития

Колеж по туризъм - Варна участва в "Дни на сините кариери"

Колеж по туризъм - Варна участва в "Дни на сините кариери" на 31.01. - 01.02.2018 г. в Юнашки салон Варна. Събитието бе част от европейски проект „Център за сини кариери в Източното Средиземноморие и Черно море” (МЕНТОР) и се организира от Морски клъстър България със съдействието на Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, Технически университет - Варна и Колеж по туризъм - Варна.

В рамките на два дни бяха очертани редица възможностите за бъдещо професионално ориентиране и кариерно развитие на младежите в основните сектори от „Синята икономика“ - морски транспорт, морски аквакултури, круизен туризъм и офшорен добив на нефт и газ. Участие  взеха образователни институции, професионалисти от страната и чужбина, работодатели, ученици и студенти.

Пред аудиторията бяха представени и обсъдени перспективи и изисквания на бизнеса за упражняване на различни професии в сферата на синята икономика при използване на съвременни технологии. Няколко посреднически агенции запознаха студентите с работните позиции и възможностите за кариерно развитие в най-известните круизни компании в света, както и с предимствата и слабите страни на работата на круизни кораби.

Ръководството на Колежа благодари на всички студенти, които достойно представиха Колежа и участваха в "Дни на сините кариери".

Галерия

0 коментара

Напиши коментар

Име и фамилия E-mail (няма да се публикува)
Коментар
Въведете кода от изображението