Събития

Пътуващ семинар до Седемте рилски езера

От 2.10. до 6.10.2019 г. за 22-ри път се проведе традиционният пътуващ семинар до 7-те Рилски езера по дисциплината "Пешеходен туризъм" с общо 63-ма участници - студенти от всички специалности и преподаватели от Колеж по туризъм - Варна.

Целта на семинара е придобиване и развиване на умения за организиране и провеждане на планински пешеходни турове по утвърдени и нетрадиционни маршрути, запознаване с уникални и специфични обекти на природното и културното  наследство в България и с туристически обекти в Рила. По време на пътуването бяха посетени Сапарева баня, 7-те Рилски езера и Урдини езера, Горно и Долно Паничешки езера, покорен беше връх Иван Вазов (2 670 м), хижа 7-те езера, водопад Скакавица, хижа Скакавица и Рилски манастир. За четири дни групата измина 45 км през пресечена местност при надморска височина над 2150 м.

Семинарът позволи на студентите да усъвършенстват не само умения и познания по "Пешеходен туризъм", но и по "Въведение в туризма", "Специализирани видове туризъм", "Екскурзоводство" и английски език. Към групата бяха привлечени две индивидуални посетителки от Сингапур и спечелени като любители на природата и културата в България.

 

Галерия

0 коментара

Напиши коментар

Име и фамилия E-mail (няма да се публикува)
Коментар
Въведете кода от изображението