Събития

Студентска трудова борса' 2016

На 05.12.2016 г. Колеж по туризъм - Варна проведе студентска трудова борса в зала Пресцентър на Фестивален  комплекс Варна. За първи път борсата се провежда през декември с аргумента, че срещата на студентите с туристическия бизнес трябва да се състои много по-рано от обичайната през м.март, за да бъдат улеснени в избора си за провеждане на летния  стаж.

В борсата участваха туристически фирми от Златни пясъци, Св.Константин и Балчик, с които Колежът по туризъм си партнира успешно по обучителни програми и студентски практики – Грифид хотели, хотел „Астера“, хотел“Атлас“, хотел „Кристал“, HVD Hotels; хотел „Азалия“, Св.Константин ; Лайтхауз голф енд спа, Балчик.

Въпреки по-малкия брой присъстващи студенти, вероятно поради липсата на нагласа да се мисли през декември за лятната практика, а и поради факта, че събитието съвпадна с Кулинарната изложба за Никулден, борсата премина в конструктивна атмосфера.

Интересът на работодателите към студентската трудова борса за пореден път доказа, че кадрите, подготвяни в Колежа по туризъм - Варна, се ценят в бранша заради знанията и практическите си умения и има смисъл от организирането на срещи със студентството.

Затова Колеж по туризъм – Варна ще продължава да работи за укрепване на връзката с туристическия бранш и практиката, като важно условие за успешното обучение на бъдещите кадри в туризма.

 

Галерия

0 коментара

Напиши коментар

Име и фамилия E-mail (няма да се публикува)
Коментар
Въведете кода от изображението