Събития

Студентска трудова борса 2017

     На 08.03.2017 г. Колеж по туризъм - Варна проведе традиционната си студентска трудова борса в сътрудничество с Варненска туристическа камара.  За първи път студентската борса беше организирана в учебната среда на студентите. Интересът на туристическия бизнес към проявата беше толкова голям, че приемахме заявки до последния момент и  се наложи да подготвим по-голяма зала – зала 310 във II корпус на Икономически университет – Варна.

     Студентската трудова борса откри нашият директор, доц.д-р Г.Рафаилова.  В борсата участваха 24 фирми от туристическия бранш от Балчик, Албена, Кранево, Златни пясъци, Варна, Обзор и Слънчев бряг.  Хотелиери, ресторантьори и туроператори обявиха свободните си позиции за сезон ‘2017. Търсят се работници за всички позиции в хотелиерството и ресторантьорството – рецепционисти, сервитьори, бармани, готвачи, пиколи, както и аниматори за всички видове хотелска анимация – детски аниматори, аниматори за вечерна анимация, спортни аниматори край хотелския басейн и т.н. Туроператорите търсят екскурзоводи-водачи на български групи в чужбина, както и екскурзоводи с френски език за обиколни турове и екскурзоводи за обслужване на място в курортните комплекси.

     Мероприятието предизвика интереса на студентите от І курс, за които е важно да се ориентират правилно и да решат, къде ще проведат задължителния си летен стаж. Борсата посетиха и студенти от II курс и дори дипломирали се през предходните две години студенти. 

     Интересът на работодателите към студентската трудова борса за пореден път доказа, че кадрите, подготвяни в Колежа по туризъм - Варна, се ценят в бранша заради знанията и практическите си умения.

     Колеж по туризъм – Варна ще продължава да организира подобни прояви с убеждението, че срещите на колежаните с представители на туристическия бизнес са необходими за правилното  ориентиране на младите хора и намиране на подходяща работа в професионалното им направление.

 

Галерия

0 коментара

Напиши коментар

Име и фамилия E-mail (няма да се публикува)
Коментар
Въведете кода от изображението