Събития

Студентска трудова борса' 2019

На 13.03.2019 г. Колеж по туризъм - Варна проведе традиционната си студентска трудова борса в сътрудничество с Варненска туристическа камара.  Студентската борса беше организирана в  сградата на колежа, в учебната среда на студентите. В борсата се включиха  фирми от Златни пясъци, Св..Константин  и гр.Обзор.

     Студентската трудова борса откри нашият директор, доц. д-р Г. Рафаилова.  Хотелиери, и ресторантьори обявиха свободните си позиции за сезон ‘2019. Търсят се работници за всички позиции в хотелиерството и ресторантьорството – рецепционисти, сервитьори, бармани, готвачи, пиколи, както и аниматори за всички видове хотелска анимация.

     Мероприятието предизвика интереса на студентите. Особено важна е тази среща с туристическия бизнес за първокурсниците, на които предстои да изберат първото си работно място за задължителния летен стаж. Студентите от втори и трети курс  също посетиха борсата, като живо се интересуваха,  какво ново е направил бизнеса, за да станат по-привлекателни сезонните работни позиции. За младите хора са важни условията на труд, характера на работата, както и системата на заплащане, допълнителни стимули и бонуси.

Грифид хотели и ресторант „By the sea“ участваха с уъркшоп, където представители от фирмите разказаха от първо лице за своя път на израстване в кариерата и презентираха фирмите.

     Интересът на работодателите към студентската трудова борса за пореден път доказа, че кадрите, подготвяни в Колежа по туризъм - Варна, се ценят в бранша заради знанията и практическите си умения.

     Колеж по туризъм – Варна ще продължава да организира подобни прояви с убеждението, че срещите на колежаните с представители на туристическия бизнес са необходими за правилното  ориентиране на младите хора и намиране на подходяща работа в професионалното им направление.

За да видите галерията със снимки, кликнете отново върху заглавието на статията.

Галерия

0 коментара

Напиши коментар

Име и фамилия E-mail (няма да се публикува)
Коментар
Въведете кода от изображението