Събития

17- то успешно покоряване на връх Мусала при зимни условия

За 17-та поредна година студентите от Колеж по туризъм – Варна изкачиха връх Мусала при зимни условия. Покоряването на връх Мусала се превърна за колежа по туризъм в традиция и запазена марка. Пътуването беше проведено от 15.03. до 18.03.2018 г., а самото покоряване на върха се осъществи на 17 март. 17 успешни изкачвания под компетентното ръководство на гл.ас. д-р Ст.Пляков! Тази година покоряването на връх Мусала е посветено на важна за нас годишнина – 55 години от основаването на Колежа по туризъм.

В групата се включиха 18 участници от трите курса на обучение, както и г-н Жельо Душев, председател на Варненска туристическа камара, за когото това е трето поредно изкачване на възраст почти 70 г.

През м.март времето в планината е променливо и бурно и върхът посрещна групата с ураганен вятър и много сняг – 170-180 см снежна покривка. Въпреки усложнените метеорологични условия всички участници достигнаха върха и бяха отличени с дипломи за това постижение. Поздравления за цялата група! Подобни моменти ни обединяват и укрепват колективния дух на колежаните!

За да видите фоторазказ на събитието кликнете върху заглавието!

Галерия

0 коментара

Напиши коментар

Име и фамилия E-mail (няма да се публикува)
Коментар
Въведете кода от изображението