La Bulgarie. Aspects culturels

Автори: Маргарита Панчева, Иванка Павлова

Година на издаване: 2005

Издателство: "Наука и икономика", ИУ - Варна

Цена: 6.00 лв.


Учебно помагало на френски език, предназначено за студентите от Колеж по туризъм -Варна. Помагалото включва информация, необходима за подготовката на екскурзоводски беседи за практическите часове по чужд език.

Тематичното съдържание включва главите: Материална и духовна култура по днешните български земи, Архитектура, Манастири, Иконопис и стенопис, Занаяти, Обекти под егидата на ЮНЕСКО.

Избраните теми са свързани с културното наследство по днешните български земи от най-ранните следи от човешка дейност до наши дни като са потърсени и допирните точки в културното развитие на България и Франция. Изборът на теми е съобразен със съвременните тенденции за развитие и реклама на културния туризъм в България, с появата на нови обекти на културния туризъм в маршрутите на туристическите агенции. Включени са теми, към които интересът в последно време се засилва или привличат вниманието на френските туристи (напр. Мегалитни паметници, Ислямска архитектура, Архитектура след Освобождението, Постижения на българската култура след Освобождението до наши дни). Този подход придава актуалност на изданието.

Полезна информация предоставят приложенията Българските земи до създаването на славяно-българската държава (хронология) и Бележити българи. За улеснение в помагалото има илюстрации и речник на използваните специални термини.

Редакцията е поверена на френскоговорящ специалист.

Учебното пособието подпомага не само обучението на студентите, но може да се ползва и от екскурзоводи с дългогодишна практика.

Помагалото се разпространява в книжарницата на Икономически университет – Варна.

 

 

 

 

Галерия снимки